Turun Valkonauha ry on sosiaalialan järjestö, jonka erityisosaamista on yhteiskunnalliseen muutokseen tähtäävä naistyö.  Järjestö on toiminut Turun seudulla vuodesta 1896. Toiminta on vuosien varrella vahvistanut monipuolisella tavalla haavoittuvassa asemassa olevien naisten ja lasten asemaa. Perinteisesti toiminnan pääpaino on ollut ennaltaehkäisevässä päihdetyössä. Tämän rinnalle uudeksi painopisteeksi on noussut eriarvoisuutta torjuva sekä tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia puolustava työ.
Turun valkonauha

Toiminta

Toiminta syksyllä 2019

Kohtaamiskahvila jatkuu joka kuukauden ensimmäinen arki-maanantai klo 12, Sairashuoneenkatu 6 A 1:ssä (käynti Oikeustalon puoleisesta ovesta) seuraavasti: 5.8.(vastuunkantajana Päivi Pennanen); 2.9. (Marja Kariluoto); 7.10. (Marja Kariluoto) 4.11. (Päivi Järvinen) ja 2.12. (Pirkko Larkela).


Elämänkertaryhmä kokoontuu Lounatuulissa, Läntinen Pitkäkatu 33 joka toinen tiistai klo 13 – 16 alkaen 3.9. Kokoontumiskertoja on alustavasti suunniteltu pidettävän 8 kertaa, aina 10.12. asti. Osallistujilta odotetaan sitoutumista niin ajallisesti kuin kirjoittaen elämäkertatekstejä, jotka kokoontumiskerroilla puretaan lukien ja osin keskustellen sekä siinä vertaistukea saaden. Ryhmäkoko on max 8 henkilöä, min 6. Kurssilla on osallistumismaksu. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Ryhmää ohjaa FM, taide- ja kulttuurihistorioitsija, vapaa kirjoittaja Saara Vaherjoki-Honkala. Ilmoittautumiset mieluiten sähköpostitse turunvalkonauha@gmail.com tai Pirkko Larkela p. 0400 – 178 002.


Käynnit Maakunta-arkistossa jatkuvat lokakuusta alkaen. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan syksyllä.


Yhdistyksen jäsenmaksu on 17 €. Maksathan jäsenmaksuksi Turun Valkonauha ry:n tilille FI27 5711 5840 0111 16. Viestikenttään jäsenmaksu v. 2019 ja oma nimi. Jäsenyys ei ole edellytys toimintaan osallistumiselle, mutta jäsenmaksulla tuet yhdistyksen vapaaehtoisvoimin järjestettävää toimintaa.